日本 がんばって!! 한국 화이팅!!

Nihon Ganbatte!! Hanguk Fighting!! Benvinguts al blog de l'associació de la UAB ^^

Sunday, October 22, 2006

Comença el Cicle de Cinema Studio Ghibli a la UAB

Konban wa!!
Com debeu saber, i si no ho sabeu ja us ho dic ara ^^, NihonHanguk i OtakUAB hem estat preparant dos cicles de cinema per aquest curs, i el primer comença dilluns!! Es tracta de un cicle de sis sessions dedicat a l'Studio Ghibli. Pels perduts, l'Studio Ghibli és un dels millors estudis d'animació del món i té molt de renom gràcies al seu director estrella Hayao Miyazaki (si no sabeu qui és, aneu a Google amb URGÈNCIA!!!). La idea inicial era passar 12 pel·lícules però hem hagut de deixar-lo en sis. I per això hem decidit triar els títols més desconeguts per tal de mostrar una mica més la grandesa d'aquest estudi.

Les pelis es passaran els dilluns a les 16,00 h. a la Sala d'actes de l'edifici d'estudiants (Al cinema de la plaça cívica). I aquí les pel·lícules triades:


**23/10/06: Nausicaä de la Vall del Vent /Kaze no tani no Naushika (1984) - Hayao Miyazaki**

**30/10/06: Only Yesterday / Omohide Poro Poro (1991) - Isao Takahata**

**6/11/06: Whisper of the Heart / Mimi wo sumaseba (1995) - Yoshifumi Kondo**

**13/11/06: The Cat Returns / Neko no ongaeshi (2002) - Hiroyuki Morita**

**20/11/06: The Ocean Waves / Umi ga Kikoeru (1993) - Tomomichi Mochizuki + On Your Mark (1995) - Hayao Miyazaki **

**27/11/06: Pom Poko / Heisei tanuki no gassen pompoko (1994) - Isao Takahata**

I ara la presentació de la primera pel·lícula...

En un món postapocalíptic víctima de la Guerra dels Set Dies de Foc, existeix la Vall del Vent, un poblet lliure de contaminició governat pel un rei malalt, que té per filla a la Nausicaä, una noia que adora la llibertat i que té l'extranya habilitat per comunicar-se amb qualsevol ésser vivent. Ella intenta entendre la contaminació i els éssers mutats que n'han derivat, mente que Tormekia, un regne probèl·lic, intenta recuperar els deus guerrers que van causar la destrucció de la Terra per tal d'eliminar els éssers mutants.


Aquesta és la primera obra purament Miyazaki i sempre se l'ha considerat la seva òpera prima. A Nausicaä de la Vall del Vent, Miyazaki ha deixat constància de tots els temes que tant el preocupen: la contaminació, la incapacitat de les persones per entendre's, la lluita per la supervivència, l'amor per la tecnologia, la violència, i la opressió com a moneda de canvi contra els idealistes. En forma de metafora èpica aquesta pel·lícula va suposar un abans i un després en la animació japonesa, i és encara ara un referent del cinema d'animació mundial.

Per acabar us deixo el trailer (és el de la versió francesa gomenU.U)!! No falteu demà eh??

Ups, se m'oblidava, dijous va ser el cumple de l'ampar...vull dir l'Alba. Moltes felicitats!!!!! Si no la vau felicitar a qué esteu esperant >.

Dew-cha!!




0 Comments:

Post a Comment

<< Home