日本 がんばって!! 한국 화이팅!!

Nihon Ganbatte!! Hanguk Fighting!! Benvinguts al blog de l'associació de la UAB ^^

Thursday, November 23, 2006

BBC Asian Invasion

Vai penjar un post MOLT INTERESSANT (¬¬) al forum d'OtakUAB, però ningú va fer-li cas per variar. Ho intentaré un altre cop penjant-ho aqui, encara que no crec que tingui gaire més èxit. No sou una audiència molt agraïda, ho sabeu?

Bé és igual, copio el post íntegrament, ja que ahir tocava parlar de cinema i no tinc ganes de tornar a picar el text. Espero que us ho llegiu.

Resulta que la BBC va fer un documental de 3 capítols sobre cinema asiàtic, titulat Asian Invasion i presentat per un Jonathan Ross que en comptes de "erres" fa "eues" i dificulta el fet d'entendre del que es parla.

A part d'això, us diré que m'ho he currat una mica i he anat prenent notes a mida que anava veient el documental per poder-vos informar millor, així que anem pel 1er capítol.

JAPÓ

Comencen fent una petita introducció sobre la situació del país i seguidament veiem una entrevista amb el director Ryuhei Kitamura (Versus, Azumi...), seguida d'un repàs a algunes pel·lícules destacables. Després es parla de Shunji Iwai i de la seva All About Lily Chou-Chou, seguida d'algunes pel·lícules de Takeshi Kitano i Takashi Miike.

Llavors es canvia de tema i el documental es centra en l'anime, vist des del punt de vista de Katsuhiro Otomo, Hayao Miyazaki i Mamoru Oshii.

HONG KONG

En aquest 2on capítol, comencen fent un repàs als "masters", és a dir Bruce Lee, John Woo i Jackie Chan. Després tenim una entrevista amb Stephen Chow, seguida d'una menció a Johnnie To i a Andrew Lau.

Deixen de banda els directors per remarcar la importància de dos actors molt importants; Andy Lau i Michelle Yeoh, però tornen a la càrrega amb Wong Kar Wai i el grandíssim Derek Yee.

COREA

El 3er capítol el presenten com "el país desconegut", i per tant comencen amb un breu context històric, seguit per una extensa i interessant entrevista amb Park Chan-wook, després de la qual comenten un parell de pel·lícules que van marcar d'alguna manera el cinema coreà, i després tenim una entrevista amb Kim Ki-duk.

Es fa una petita referència al cinema de Corea del Nord i després tenim a Kong Su-chang i una petita explicació sobre el cinema de terror coreà. Després una entrevista amb Kang Je-gyu, plena de referències al conflicte de "Corea dividida", ja que els seus grans èxits (Shiri, Taegukgi) tracten aquest tema.

Per finalitzar, es menciona My Sassy Girl (menys mal!!) i la recent obsessió yanki de fer remakes.


En definitiva, un documental MOLT interessant i força complet, encara que basat en el Box Office i en alguns tòpics, i té una pega molt important: cada cop que es parla d'un director, es fa un petit repàs de les seves pel·lícules més conegudes, i ESTÀ PLE D'SPOILERS (cosa que a mi no m'afecta xD), a part de que tot el documental és en anglès i sense subtítols, però si us ho podeu permetre veieu-lo perquè val molt la pena.


Teniu més informació a la web de la BBC: http://www.bbc.co.uk/bbcfour/cinema/features/asian-invasion.shtml

Per veure'l, teniu a YouTube tots els capítols (http://www.youtube.com/results?search_query=asian+invasion+ross), però també està a l'eMule.

-일출-

1 Comments:

At 11:29 AM, Blogger Unknown said...

M'hauuàs de peudona' peuò és que aquests temes eus tuobo una mica atapeïts.
Peuò cua', eu Jonathan Ross m'ho ha posat en safata...

I no et va agafa' un atac de uiue amb ues eues i ues eues? O és que només puonunciava mauament ues eues?

aua m'ha agafat mau de cap...

 

Post a Comment

<< Home